تالیفات حضرت آیت الله العظمی بهشتی
کتاب ها » آثار فلسفی، کلامی و عرفانی » جزئیات کتاب
  

استاد مطهری؛ فیلسوف فطرت
انتشارات: بنیاد علمی و فرهنگی استاد مطهری
محل نشر: تهران
سال نشر: 1393
تعداد صفحات کتاب: 90

آیة الله بهشتی، از شاگردان مبرز و برجستۀ استاد شهید مرتضی مطهری است. نه تنها سال ها در محضر استاد مطهری تلمذ و تدرس داشته اند، بلکه رسالۀ دکتری خود را نیز که در باب مقایسۀ مابعد الطبیعۀ ارسطو و ابن سیناست، به راهنمایی آن استاد کم نظیر تدوین کرده اند.

در سخن ناشر چنین می خوانیم:« نوشتاری که تقدیم خوانندگان می شود به قلم دانشمند معزز آیة الله دکتر احمد بهشتی یکی از شاگردان برجستۀ استاد شهید است که سال ها از نزدیک با آن فیلسوف شهید حشر و نشر داشته و پایان نامۀ خود را نیز زیر نظر ایشان نگاشته اند. طبع توصیف شخصیت، رفتار و افکار استاد از زبان چنین شخصیتی بسیار مغتنم است.»

آیة الله بهشتی در مقدمۀ خود بر این کتاب می نویسند:« استاد مطهری از نوادر روزگار بود. او عمری کوتاه و مختوم به شهادت و  بسیار با کیفیت و با برکت داشت. جامعیت او در علوم عقلی و نقلی امتیازی برجسته بود که او را از امثال و همگنان و اقرانش فراتر می برد و دوست و دشمن را به حیرت می افکند. در فقدانش جمعی کثیر به ویژه دو استاد گرانمایه ام یعنی امام راحل و علامۀ طباطبائی غمگین شدند و در سوگ و ماتمش اشک ریختند و جمعی بسیار اندک که خفاش وار چشم دیدن انوار تابناک آن خورشید فروزنده را نداشتند خوشحال گردیدند. نگارنده که سال ها افتخار شاگردی، مجالست، معاشرت و مؤانست با آن استاد گرانمایه و کم نظیر را داشته، از لحاظ علمی، ادبی و اخلاقی از محضر پر فیضش بهره های وافر برده است؛ هر چند از محضر اساتید بزرگوارش، همچون آیة الله بروجردی، امام خمینی و علامۀ طباطبائی قدس الله اسرارهم نیز بهره ها برده است...در این نوشتار می کوشیم نوآوری ها و نواندیشی های آن استاد علامه را در پنج حوزۀ زیر بررسی کنیم:

1.     تدریس

2.     سخنوری و نویسندگی

3.     دفاع از دین در قلمرو عقاید و فروع

4.      قرآن پژوهی و بهره گیری از معارف اهل بیت(ع)

5.     نقد و تبیین اندیشه های کلامی و فلسفی.

در خاتمه توضیح داده ایم که توسعۀ کارکرد فطرت، نظریه ای است که استاد مبدع آن است؛ از این رو او را فیلسوف فطرت نامیده، از خدای متعال درخواست توفیق می کنیم تا در این نوشتار بتوانیم شمه ای از حق بی کران استاد را ادا کنیم.»