تجلیل از مقام علمی حکیم متأله، حضرت آیت الله بهشتی...

تجلیل از مقام علمی حکیم متأله، حضرت آیت الله بهشتی در ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی(93/2/31)

 

 

 

    

شامگاه چهارشنبه، 31 اردیبهشت ماه سال 1393، در ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی، از مقام علمی و فلسفی حضرت آیت الله احمد بهشتی تجلیل گردید. در این گردهمایی، ابتدا حجت الاسلام و المسلمین عباسی، معاون پژوهشی مجمع عالی حکمت اسلامی به اشاره به اینکه مجمع عالی حکمت اسلامی، در عمر هشت سالۀ خود، منشأ آثار و برکات خوبی در کشور، حوزه و در عرصۀ بین الملل بوده، اظهار داشت: حضور اساتید شایسته و و مبرز در این مجمع، جایگاه ویژۀ آن را نشان می دهد.  سپس آیت الله فیاضی، رئیس هیئت مدیرۀ مجمع به ایراد سخن پرداخت. وی با بیان اینکه مجمع عالی حکمت اسلامی با اشارات و مساعدت های رهبری تآسیس شد، اظهار داشت:این مجمع، توجه ویژه ای به بحث کرسی های ازاد اندیشی که مورد تأکید مقام معظم رهبری است دارد. آن گاه، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سعید بهشتی، طی سخنانی به تشریح سیرۀ علمی و عملی حضرت آیت الله بهشتی پرداخت. وی خاطر نشان کرد: در این ببش از بیست سالی که در محضر پدر به فراگیری علوم عقلی و نقلی پرداختم، ویژگی های آموزنده و ممتازی را در ایشان مشاهده نمودم؛ از جمله:  تلاش بی وقفۀ ایشان در جهت کسب کمالات نظری و عملی، به وحدت رسیدن تعقل و تعبد در مشی علمی، رعایت حدود و مرزهای علوم عقلی و نقلی در تدریس آن ها، رعایت انصاف در مواجهۀ با آراء و اندیشه های علمی و نقد آن ها، نظم و انضباط و رعایت اصل تقدم و تأخر در آموزش مباحث علمی، اهمیت دادن به پیش مطالعه و یادداشت نکات و مطالبی که قرار بود هر جلسه تدریس شود، و پرهیز از لفاظی و مجادله و مراء. سپس، حجت الاسلام و المسلمین دکتر احمد احمدی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در بارۀ اهمیت علوم عقلی و نیز ضرورت فراگیری و نقد مکاتب فلسفی غرب و ذکر  خاطراتی از سوابق مبارزاتی حضرت آیت الله بهشتی  وشجاعت ایشان در مبارزه با رژیم پهلوی طاغوت و تحمل شکنجه ها پرداخت. در این راه  در ادامۀ این گردهماهی، کلیپی از زندگینامه، فعالیت های علمی و سوابق مبارزاتی حضرت آیت الله بهشتی پخش شد و در پایان مراسم، لوح تقدیری که به امضای حضرات آیات، جوادی آملی، سبحانی و مصباح یزدی رسیده بود، به آیت الله بهشتی اهدا گردید

 
  لوح تقدیر مجمع عالی حکمت اسلامی از حضرت آیت الله بهشتی

 

بسم الله الرحمن الرحیم

ان الحکمة نور کل قلب[1]

     عالمان دینی و فرزانگان ایمانی، همواره مسیر طولانی و دشوار دانش و پارسایی را با همت و پشتکار خویش از یک سو و به امداد و توفیق الهی از سوی دیگر، به قصد تقرب به بارگاه احدی و تثبیت توحید سبحانی، پشت سر نهاده و پیوسته بر این باورند که: اولا تمام علم و حکمت و بلکه همۀ خیر و فضیلت نزد ذات اقدس اله مستقر است (الخیر کله لله) و ثانیا تنزل و تجلی آن بر بندگان شایستۀ ربوبی، تنها از ساحت پروردگاری ممکن است( الفضل بید الله)[2] و ثالثا تعلم و فراگیری آن و نیز تعلیم و آموختن آن جز برای خدای سبحان، شایسته نیست و رابعا چنین انسان های درست اندیش و راست باوری در آسمان ها به عظمت و بزرگی خوانده می شوند( من تعلم العلم و عمل به و علّم لله دُعِی فی ملکوت السموات عظیما).[3]

     حکمت الهی که عزیز ترین و شریف ترین دانش هاست و به تعبیر وحیانی و عبارت قرآنی، خیر کثیر است( و من یؤت الحکمه فقد اوتی خیرا کثیرا)[4] از جمله رسالت های انبیای الهی در کنار تعلیم کتاب سبحانی است( یعلمهم الکتاب و الحکمه)[5] و دانشمندانی که خود وارثان انبیایند، در کنار فراگیری کتاب و سنت به تعلیم و تعلم حکمت نیز همت می گمارند.

     حکیم الهی حضرت آیت الله دکتر احمد بهشتی فسایی( دامت برکاته) که عمری را با تلاش و کوشش در مسیر دانش و حکمت با عزت و افتخار سپری نموده، مراحل ابتدائیه و مدارج متوسطۀ فراگیری دانش خویش را در استان حکمت خیز فارس نزد اساتید و اساطین فرزانه ای همچون آیت الله سید نور الدین حسینی شیرازی( رحمت الله علیه) و آیت الله میرزا علی اکبر ارسنجانی( رحمت الله علیه) و مقاطع عالیه و مقامات کامله را در حوزۀ علمیۀ قم، نزد فحول علم و حکمت همچون امام خمینی( قدس سره) و علامۀ طباطبایی به پایان برد. وی با حضور در سنگرهای علم و حکمت و دین، خصوصا در حوزه و دانشگاه، با تدریس و تألیف آثاری وزین و گرانسنگ، در شمار اساتید کامل و حکمای دین آشنا شناخته شد. او سالیان متمادی است که جان تشنۀ جمع فراوانی از حوزویان و دانشگاهیان حکمت دوست را با معرفت حکیمانۀ خود سیراب می نماید.

     مجمع عالی حکمت اسلامی بر خود فرض می داند از چنین شخصیت علمی و حکمی، به پاس یک عمر تلاش توانفرسا در راه رسالت عالمانه و الهی خویش اجلال نموده وضمن گرامی داشت مقام حکم ایشان، از بارگاه الهی مزید توفیق و افزونی عنایت سبحانی را به برکت قرآن و عترت طاهره( علیهم السلام) برای معظم له مسئلت نماید.

جوادی آملی                                                             جعفر سبحانی                                                   مصباح یزدی

 

    

 



[1] بحار الانوار، ج14، ص316

[2] حدید، 29

[3] اصول کافی، ج1، ص35

[4] بقره، 269



ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی

ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی




ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی



ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی




ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی
ششمین گردهمایی اساتید علوم عقلی

 

 

ویژه حوزه علمیه قم برگزیده    شماره خبر: ٣٤٢٢٤٢     ١٠:٤١ - 1393/03/01    شخصیت برگزیده حکمت اسلامی کیست؟ ارسال به دوست     نسخه چاپي


  شخصیت برگزیده حکمت اسلامی کیست؟

  شخصیت برگزیده حکمت اسلامی کیست؟ 


   مدیر گروه فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، اخلاق علمی، حرفه‌ای، رعایت انصاف در مواجهه با آراء مخالف و نقدها را از جمله ویژگی‌های بارز آیت‌الله احمد بهشتی برشمرد. 

 

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، حجت‌الاسلام سعید بهشتی در آیین تجلیل از شخصیت علمی  آیت‌الله احمد بهشتی در ششمین گردهمایی سالانه اساتید علوم عقلی، در مجمع عالی حکمت اسلامی، گفت: تسلط و تلاش مستمر برای علم آموزی، به وحدت رساندن تعقل و تعبد، رعایت حدود مرزهای علوم عقلی و نقلی، برخورداری از اخلاق علمی و حرفه ای، رعایت انصاف به آرای مختلف، پرهیز از لفاظی و زیاده گویی و.. از جمله ویژگی های برجسته این استاد برجسته علوم اسلامی توصیف کرد.

وی ادامه داد: آیت‌الله بهشتی در کسب کمالات نظری، علمی و عملی تلاش مستمر و بی وقفه‌ای دارند؛ به گونه ای که در دو دهه‌ای که علوم عقلی و نقلی را در محضر والدمعظم تلمذ کردم همواره شاهد و ناظر بودم که ایشان در بعد نظری و علمی تلاش مدام و مستمری دارند.

حجت‌الاسلام بهشتی با اشاره به تعبد بالای آیت‌الله بهشتی و توجه ایشان به عبادات، خاطرنشان کرد: آیت‌الله بهشتی هر زمانی که درسشان مصادف با اذان می‌شود، درس را رها کرده و فریضه نماز را به جا می‌آورد.

وی با بیان این‌که آیت‌الله بهشتی حدود و مرزهای علوم عقلی و نقلی را حفظ می‌کرد، گفت: در نزد آیت‌الله بهشتی این علوم هیچ‌گاه با هم تداخل نداشتند.

مدیر گروه فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه علامه طباطبایی(ره)، اخلاق علمی، حرفه‌ای، رعایت انصاف در مواجهه با آراء مخالف و نقدها را از جمله ویژگی‌های بارز آیت‌الله بهشتی برشمرد.

 حجت‌الاسلام بهشتی با بیان این‌که آیت‌الله بهشتی به پیش مطالعه و پیش یادداشت در تدریس اهمیت ویژه‌ای می‌دهد،‌ گفت: ارئه نظام مند و دسته بندی دروس همیشه مد نظر ایشان است.

انتهای پیام    313/17

 
print