سخنرانی حضرت آیت الله بهشتی در مراسم بزرگداشت یاد ...

سخنرانی حضرت آیت الله بهشتی در مراسم بزرگداشت یاد و خاطرۀ حضرت آیت الله العظمی حاج سید نورالدین حسینی هاشمی(ره) در شیراز(93/2/26)


خبرگزاری فارس: آیت‌الله بهشتی در گردهمایی اساتید علوم عقلی تجلیل می‌شود

  • روز جمعه، 26 اردیبهشت 1393، از حدود ساعت ده صبح، مجلس بزرگداشت یاد و خاطرۀ  حضرت آیت  الله العظمی سید نورالدین حسینی هاشمی(ره) از سوی بیت مکرم آن مرحوم و امام جمعۀ محترم شیراز، حضرت آیت الله ایمانی، در آرامگاه نور شیراز، محل دفن آن عالم ربانی، برگزار گردید. در این مجلس با شکوه، از حضرت آیت الله احمد بهشتی، استاد برجستۀ حوزه و دانشگاه و یکی از شاگردان خاص آن مرحوم، دعوت به عمل آمده بود تا پیرامون زوایا و ابعاد شخصیت ممتاز و متعالی استاد خود سخن بگویند.

         حضرت آیت الله بهشتی در طلیعۀ سخن فرمودند: کسانی که برای مشروطۀ مشروعه مبارزه کردند، اول شیخ فضل الله نوری، دوم حاج آقا نور الله اصفهانی، و سوم مرحوم آقا سید نورالدین بودند. این ها علمایی هستند که در برابر مشروطۀ مطلقه ایستادند و برای مشروطۀ مشروعه مبارزه کردند. شیخ فضل الله که به دار زده شد، حاج آقا نور الله هم که می گویند به مرگ طبیعی از دنیا نرفت، مرحوم آقا سید نورالدین هم مرگش مشکوک بود و معلوم نیست به مرگ طبیعی از دنیا رفته باشد.

          استاد حوزه و دانشگاه چنین ادامه دادند: ائمۀ ما و بعد هم علمای بزرگ، همیشه سعی می کردند مردم به صحنه بیاورند؛ زیرا این مردم هستند که می توانند به طور معجزه آسا حکومت های جور را از پا در بیاورند و اگر مردم نباشند حتی امام معصوم( ع) هم  نمی تواند کاری انجام دهد. در این راستا، به پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام( ع) اشاره کردند و فرمودند: شاه هم در جریان انقلاب، وقتی دید  همۀ مردم شعار مرگ بر شاه سرداده اند، خودش تاج و تخت را رها کرد و از کشور گریخت. بعد اضافه فرمودند: از ویژگی های مرحوم آقا سید نورالدین، یکی همین بود که حزب و تشکل مردمی درست کرد و تکیه اش بر قدرت مردم بود و به قول خودش می گفت: ما به وسیلۀ این هیأت های مذهبی حزب برادران  توانسته ایم شهر شیراز را قبضه کنیم و همین سیاست را حضرت امام(ره) ادامه داد و مردم را به صحنه آورد و توانست حکومت طاغوت را از پای در بیاورد.

         این شاگرد برجستۀ مرحوم آیت الله العظمی حاج سید نورالدین هاشمی افزودند: این عالم بزرگ، به دلیل همین تکیه به مردم، رعب رژیم طاغوتی  را می شکست. مثلا یک بار در منبر خود فرمود: شاهان همه شرابخوار بودند! یا به تیمسار آزموده که در جریان اعدام نواب صفوی و یارانش دادستان ارتش بود، یک دفعه تشر زد و گفت: تو این سید ها را کشتی؟ بکش که بعد به سزای عملت  خواهی رسید!



    print